Založ si blog

KYJEV

Kyjev

 

Štátna televízia označila rebelov, ktorí obsadili všetky dôležité úrady v hlavnom meste Ukrajiny za teroristov, ktorí sa snažili dostať do Kyjeva. Počas nepokojov na Ukrajine sa na sociálnych sieťach objavili správy od mladých ľudí, ktorý boli priamo v centre diania. Mnoho mladých sa vyjadrilo, že sa snažia protestovať proti vláde v Kyjeve, za slobodu a za referendum. Majú dosť útlaku a živorenia, ktoré im vláda priniesla. Vysoká korupcia, potláčanie základných ľudských práv a slobôd, to je realita na Ukrajine.

Začiatku nepokojov predchádzalo odmietnutie asociačnej dohody, ktorá mala priblížiť Ukrajinu k Európskej únii. Pri protestoch skutočne vyšlo do ulíc mnoho ľudí, ktorí chceli podporiť integráciu Ukrajiny do Európskej únie, no charakter protestov a zloženie demonštrujúcich sa však čoskoro začal meniť. Na barikády sa totiž postavili ľudia, ktorí chcú slobodu a nezávislosť pre svoju krajinu. Bojovali za svoju krajinu a za právo na vlastný názor, za nezávislosť od tzv. nadnárodného zla, ktoré predstavuje Rusko. Odmietajú skorumpovanú vládu jednej skupiny, Janukovyča a Ruskú dominanciu, rovnako tak ako odmietajú ekonomickú a ideovú diktatúru Európskej únie. Ukrajina je skutočne vnímaná, ako „mladší súrodenec“ Ruska, nad ktorou Rusko drží „ochrannú ruku“. Národ však povstal proti systému, ktorý ho zotročuje aj proti alternatívnemu zlu, ktoré predstavuje EÚ. Ľudia v Ukrajine ukázali viac vôle a túžby po slobode, než by kto očakával. Bojovali za ideál slobody a nezávislosti. Na začiatku pokojná atmosféra kyjevského Námestia nezávislosti, neskôr krvavé nepokoje. Ľudia použili zbrane … žiaľ, áno. Avšak ako sa postaviť proti útlaku? Kvetinami?! Aktivisti obsadili prakticky všetky budovy, kde sídlili silové alebo správne zložky kontrolované z Kyjeva. Ľudia vyhadzovali z okien listiny a pálili ich na uliciach. Došlo aj k stretom, kde stovky ľudí utrpelo zranenia, vrátane polície, mnohí prišli o život … Stálo to všetko za to?!

Na koho povel začali policajné zložky strieľať do demonštrantov?

Je to o politike. Veľký páni USA, Rusko, mená Obama, Putin, veľká organizácia EU, všetko vo veľkom … kde ostali potreby ľudu?!

Situácia na Ukrajine o ľuďoch už dávno nie je, už je o Kryme, už je o politike, znova o politike … Severoatlantická aliancia rozhodla o úplnom pozastavení praktickej civilnej a vojenskej spolupráce s Ruskom v reakcii na anexiu ukrajinského polostrova Krym. Tak sa uvádza na webe 24hod.sk

Kde sa v celom politickom kolotoči stratil človek? Kde je výsledok všetkých obetí, ktoré sa postavili proti utláčaniu?

Ľudia z Krymu sa rozhodovali v referende, či súhlasia s pripojením k Rusku alebo vyhlásia samostatnosť. V marci jednostranne vyhlásila samostatnosť (pod názvom Krymská republika) a vyslovila sa za svoje pripojenie k Rusku. Krym inak nazývaný aj strategický polostrov, bol darom, ktorý mal spečatiť dobré vzťahy oboch národov. Moskva ním Kyjev v roku 1954 odmenila za vernosť – za tristo rokov faktickej podriadenosti. ( http://hn.hnonline.sk/svet-120/rusko-si-chce-vziat-svoj-dar-krym-607196 )

Rusko vždy uplatňovalo voči Ukrajine vydieranie a nátlak, Krym bol darom v 20. Storočí! V modernej dobe, aby sa niečo takéto tolerovalo je neuveriteľné!! A naďalej v 21. Storočí.

Rusko ide stopnúť Ukrajine plyn … Rusko dáva Ukrajine ultimátum na splatenie dlhu … Toto sú posledné horúce témy v médiách, všetko pred májovými prezidentskými voľbami.

Chystá sa schôdzka medzi EÚ – USA – Rusko – Ukrajina, páni si to opäť zariadia ako budú chcieť a človek „obyčajný bežný“ zostane na poslednom mieste.

           

 

 

 

 

 

Nie je maslo ako maslo

18.04.2014

Sedím si pri raňajkách a zrazu reklama, ako inak, reklamný cyklus trvá celé moje raňajky. Moja prvá myšlienka je, že konzumujem potravu príliš rýchlo, myšlienka druhá – reklamy sú nekonečné. Počas môjho posedenia stihli reklamu na rastlinnú nátierku „Flora“ pustiť hneď dvakrát, preto môj záver, že reklamy sú nekonečné. Človek predsa môže [...]

Pupočníková krv

17.04.2014

Biznis, financie, marketing, úspech… To sú slová, s ktorými sa dnes stretne každý z nás, či už v pozitívnom slova zmysle alebo skôr v tom negatívnom. Ale aké sú skutočné hodnoty týchto dní? Čo pre nás znamená rodina, dôvera, zdravie? Ak sa má narodiť dieťa, v prvom rade matka myslí nato, ako mu zabezpečí plnohodnotný život. Ako ho zabezpečí, či už po [...]

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 13219x
Priemerná čítanosť článkov: 4406x

Autor blogu

Kategórie

Archív